Cum să publici sau să distribui o carte cu TexaRom:

Vă rugăm să citiți lista de întrebări frecvente pentru a obține mai multe informații despre procesul de publicare a cărților dumeavoastră prin editura TexaRom.

Vă mulțumim și așteptăm cu plăcere să colaborăm!


Care sunt distribuitorii cu care lucrați?

Principalii distribuitori ai eBook-urilor TexaRom sunt Amazon, Barnes & Noble, Itunes Bookstore, Kobo, Google Play și Elefant.ro. Vă putem ajuta să vă distribuiți cărțile către cititori din întreaga lume! Limbile în care publicăm sunt engleză, română și franceză.

Ce presupune publicarea cărților prin editura TexaRom?

Vă rugăm să ne transmiteți informații referitoare la cartea pe care vreți să o publicăm, titlul cărții și numărul ISBN, în cazul în care cartea este deja publicată în ediție tipărită sau online. Acordul general de publicare este pentru o perioadă de 5 ani, cu reînnoire automată. TexaRom stabilește drepturile de autor pentru carte și pentru copertă, precum și drepturile și obligațiile pentru autor și distribuitor. După aceea, TexaRom vom discuta cu dvs. prețul de vânzare a cărții și procentajul pe care îl veți primi din vânzări. De obicei, prețul de vânzare al eBook-ului trebuie să fie cu cel puțin 20% sub prețul de vânzare al ediției tipărite, în cazul în care există una. Vă rugăm, de asemenea, să ne transmiteți o scurtă descriere a cărții și o scurtă biografie a autorului. Foarte important: în cazul în care cartea pe care ne-o transmiteți nu este editată și/sau corectată, vă vom transmite cerințele referitoare la editarea și formatarea cărții, astfel încât să ne-o retransmiteți editată și/sau corectată. Veți avea posibilitatea de a revizui acordul de colaborare pe care îl vom încheia și să ne adresați întrebările pe care le considerați necesare, înainte de a vă transmite varianta finală pentru a fi semnată.

Ce informații sunt necesare pentru ca TexaRom să finalizeze acordul de colaborare, după ce stabilim prețul de vânzare și procentajul pe care îl va primi autorul?

TexaRom are nevoie de numele dvs. și adresa completă, precum și de CNP.

Ce documente sunt necesare după semnarea acordului de colaborare, pentru publicarea cărții?

Vă rugăm să ne transmiteți cartea într-un document format word (.doc), o poză la rezoluție mare pentru copertă (.jpeg) în cazul în care cartea are copertă, o descriere a cărții, o biografie a autorului și informațiile referitoare la editor și ilustrație. După aceea, TexaRom va demara procesul de prelucrare a documentelor și de convertire în format Epub și Mobi formats, necesar pentru transmiterea către distribuitori.

Cât durează până ce cartea va fi pusă la vânzare?

Din momentul în care TexaRom are un document Epub sau Mobi aprobat de către distribuitori, poate dura între 2 și 3 săptămâni până ce aceștia vor afișa cartea online la vânzare.

Ce urmează după ce cartea este afișată online la vânzare?

NDin acest moment, urmărim vânzările înregistrate! TexaRom vă va transmite trimestrial câte un raport de vânzări, care va cuprinde toate informațiile primite de la distribuitori.
După ce ne contactați pentru a vă publica/distribui cartea, vă vom transmite regulile TexaRom pentru editarea și formatarea cărții și vom demara discuțiile pe marginea acordului de colaborare.
Pe scurt, publicarea și/sau distribuirea cărților dvs. prin TexaRom este un proces foarte ușor și simplu.