Nihil sine Libertatem!... cu de toate

de Marius Florian
Publicat de: TexaRom LLC
ISBN: 9781624570650
ISBN mobi: 9781624570667
Cumpără cartea la: Google, Amazon, Kobo
În România, a venit Apocalipsa! Nu e afară, pe stradă sau pe uliță, ci pe toate posturile de televiziunile și ziarele. Nici la meteo nu poți să-ți bei cafeaua liniștit dimineața, că e jale! Cum au apărut trei fulgi de nea, toate televizoarele s-au îngălbenit. Țara lui „șoc și groază” își întreține populația cu spectacolele groazei, institutind o politică de stress continuu și doliu etern. Prosteala poporului prin orice mijloace merge mână în mână cu o economie de plastic, condamnând 20 de milioane de locuitori la târâit în mocirla socială fără de scăpare. Pe fondul dezbaterilor publice actuale, precum grațierea infractorilor, superimunitatea guvernanților, scumpirile pe bandă rulantă la prețurile la raft și nu numai, românii se delectează cu descoperirea norei pentru mamă și, totodată, constată că au și talent, manifestat în direct, la ore de vârf!
Pe de altă parte, bastoanele democrației care funcționează strună în Turcia, Bulgaria sau Ucraina, lasă de dorit în România. Dacă, prin alte zone, se solicită chestiuni plictisitoare, cum ar fi demiterea în bloc a coruptei clase politice sau reforme economice și sociale, în România se dorește musai, printre altele, legalizarea prostituției.
Eh, nu poate fi groaznic chiar din toate punctele de vedere. Există și o prognoză încurajatoare. În 2013, omenirea a rămas fără Nelson Mandela, cel care, din pușcărie, a intrat în politică. În România, aleșii noștri încep să procedeze exact invers...
Pentru că a venit vorba de „ai noștri”... să ne distrăm cu ei!